Vrijwilligers gezocht want ontwerp Voedselbos Valckesteyn is klaar

POORTUGAAL = 13 oktober 2023 – De cursus voor de vrijwilligers van het Voedselbos Valckesteyn zit er op. Resultaat is een doordacht ontwerp waarin met name eetbare planten zijn opgenomen. Nu is er werk aan de winkel; struiken, bomen en planten worden aangekocht. Voorbereidingen voor de plantdagen gaan van start. Wil je meehelpen, meld je dan aan via onderstaand e-mailadres van het Voedselbos.

“We hebben van alles geleerd en realiseren ons dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Zon- schaduwzijde, natte plekken of juist droge zonnige plek. Wat voor boom of struik staat er al en wat is de kwaliteit van de grond en welke planten versterken elkaar. Alles is bekeken om de nieuwe aanwas zo goed mogelijk een plekje te geven. We zijn nog lang niet uitgeleerd maar gaandeweg worden we steeds enthousiaster over het Voedselbos” aldus Linda van Stichting Voedselbos.

Waarom ook alweer een voedselbos

Het belang van een voedselbos is divers, maar de belangrijkste doelen zijn toch wel bewustwording en educatie over ons voedsel en de samenwerking tussen natuur, mens en dier. Staatsbosbeheer is een samenwerking aangegaan met de Stichting Voedselbos Valckesteyn, welke is ontstaan uit vrijwilligers die ook enthousiast zijn over een voedselbos in Poortugaal.

Het bos is openbaar toegankelijk. Via Facebook en Instagram (voedselbos_valckesteyn) kunt u meer over ons vinden. Ook in de Schakel, zijn de ontwikkelingen van het Voedselbos te volgen.

Vrijwilligersdagen

Iedereen kan meehelpen tijdens de vrijwilligersdagen. De eerstvolgende zijn op 3 en 4 november 2023
Werkzaamheden bestaan uit snoeien en opruimen zodat er plaats vrij komt voor de nieuwe aanplant later dit jaar. Werkhandschoenen zijn handig om zelf mee te nemen. Staatsbosbeheer en de Stichting Voedselbos zorgen voor de benodigde materialen. Aanmelden of vragen kan via voedselbosvalckesteyn@gmail.com.