Onderhoud Voedselbos Valckesteyn

De afgelopen zomer is er hard gewerkt om Voedselbos Valckesteyn verder te ontwikkelen. Er zijn nieuwe graspaden aangelegd, waardoor het voedselbos nu beter toegankelijk is. Bezoekers worden aangemoedigd deze paden te gebruiken om zo de begaanbaarheid te bevorderen.

In de afgelopen maanden zijn de eerste vruchten van de bomen gesignaleerd, wat wijst op een goede groei. Helaas hebben sommige bomen de natte zomer of vraat door reeën niet overleefd. Deze bomen zullen in de toekomst worden vervangen.

Vrijwilligers hebben ook veel tijd besteed aan het vrijmaken van kleine boompjes van brandnetels en bramen om voldoende zonlicht te garanderen. De resultaten hiervan worden in het najaar verwacht.

Er worden nieuwe onderhoudsdagen gepland op vrijdag 6 september van 14 tot 16 uur, zaterdag 21 september van 10 tot 12 uur, vrijdag 4 oktober van 10 tot 12 uur, vrijdag 18 oktober van 14 tot 16 uur

Iedereen die wil helpen is welkom. Aanmelden kan via voedselbosvalckesteyn@gmail.com. Ook mensen die fysiek niet in staat zijn om te werken, maar graag willen bijdragen aan het voedselbos, kunnen contact opnemen. Er is behoefte aan ondersteuning bij communicatie, websitebeheer en organisatie van onderhoudsdagen. Daarnaast zoekt de Stichting Voedselbos Valckesteyn een extra bestuurslid.