Een nieuwe plantdag

POORTUGAAL – 12 februari 2024 – Een aantal struiken en boompjes staan al klaar om aangeplant te worden. Deze week verwachten een nieuwe aanvoer van vooral vruchtenboompjes. Vrijdag 16 februari in de ochtend en middag gaan weer aan de slag om het voedselbos te voorzien van deze nieuwe aanwas.

Help je mee vrijdag aanstaande? Je kan kiezen voor een ochtend of middag helpen planten, maar je bent ook de hele dag van harte welkom. We zorgen voor drinken en iets kleins te eten. Onderaan dit artikel vind je ons email-adres om je aan te melden.

Het is leuk werk, je komt een hoop te weten over het aanplanten en de boompjes zelf. Mocht je geregeld in het Valckesteynse bos lopen, dan kan je de boompjes en struiken zien groeien. Wie weet help je zelfs binnen een paar jaar mee de vruchten van de boompjes te plukken.

Biodiversiteit met een Voedselbos

Het totale plan tot realiseren van een voedselbos gaat een aantal jaren duren. We zullen enthousiaste vrijwilligers voor het Voedselbos dus ook de komende jaren nog vaak vragen een helpende hand te bieden voor het aanplanten en onderhouden. Ondanks alle werkzaamheden verwachten we al genoeg interessante ‘weetjes’ te kunnen delen over het Voedselbos met geïnteresseerden tijdens komende rondwandelingen. Maar ook kinderen kunnen hier al bewust gemaakt worden van het belang van de natuur, biodiversiteit en het voedselbos.

Ook is het voedselbos toegankelijk voor iedereen. Via Facebook en Instagram (voedselbos_valckesteyn), maar ook in de Schakel, zijn de ontwikkelingen en de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en de Stichting Voedselbos Valckesteyn te volgen.

Vacatures

We zoeken voor het bestuur van de Stichting Voedselbos Valckesteyn nog 2 bestuursleden. Mocht je interesse hebben of meer informatie willen, laat het ons even weten via de email (voedselbosvalckesteyn@gmail.com) dan nemen wij contact met je op.

Vrijwilligersdagen

Iedereen kan meehelpen tijdens de vrijwilligersdagen. Werkzaamheden bestaan in het algemeen uit planten, snoeien en opruimen. Werkhandschoenen zijn handig om zelf mee te nemen en trek stevige schoenen aan. Staatsbosbeheer en de Stichting Voedselbos zorgen voor het benodigde gereedschap.
Aanmelden of vragen kan via email: voedselbosvalckesteyn@gmail.com.