Kom je meehelpen?

POORTUGAAL – 4 juni 2024 – De Stichting Voedselbos Valckesteyn heeft voor de komende periode data vastgesteld voor onderhoud in het Voedselbos. Alles groeit en bloeit en duidelijk wordt ook dat hier en daar ingegrepen moet worden. Bramen en brandnetels doen het erg goed, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze de nieuwe aanwas gaan overheersen. Ook de paden in het voedselbos zullen we regelmatig moeten maaien om nog overal bij te komen.

Veel handjes hebben we dus nodig voor deze onderhoudsklussen. Met een groepje zullen we de werkzaamheden uitzetten en aan de slag gaan. De eerstvolgende onderhoudsdag staat gepland voor vrijdag 14 juni van 10:00 tot 12:00 uur. Wij zorgen voor gereedschap en thee/koffie met iets lekkers.

Onderaan dit artikel vind je ons email-adres om je aan te melden.
Het is leuk werk, je komt een hoop te weten over het aanplanten en de boompjes zelf. Mocht je geregeld in het Valckesteynse bos lopen, dan kan je de boompjes en struiken zien groeien. Wie weet help je zelfs binnen een paar jaar mee de vruchten van de boompjes te plukken.

Het voedselbos is toegankelijk voor iedereen. Via Facebook en Instagram (voedselbos_valckesteyn), maar ook in de Schakel, zijn de ontwikkelingen en de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en de Stichting Voedselbos Valckesteyn te volgen.

Vacatures

We zoeken voor het bestuur van de Stichting Voedselbos Valckesteyn nog een bestuurslid. Mocht je interesse hebben of meer informatie willen, laat het ons even weten via de email (voedselbosvalckesteyn@gmail.com) dan nemen wij contact met je op.

Vrijwilligersdagen

Iedereen kan meehelpen tijdens de vrijwilligersdagen. Werkzaamheden bestaan in het algemeen uit planten, snoeien en opruimen. Werkhandschoenen zijn handig om zelf mee te nemen en trek stevige schoenen aan. Staatsbosbeheer en de Stichting Voedselbos zorgen voor het benodigde gereedschap.
Aanmelden of vragen kan via email: voedselbosvalckesteyn@gmail.com.